27 Temmuz 2009 Pazartesi

Gel vatandass islim kebabina geel :p




Malzemeler:

1,5kg ince uzun patlıcan
4-5 adet çarliston biber, irice doğranmış
3-4 adet küçük domates
köfte için:
yarım kg kıyma
1 yumurta
1 kuru soğan
2-3 diş sarımsak
2-3 dilim ekmek içi (fırında kurutulup rondoda çekilmiş)
tuz
karabiber
(pratiklik acisindan köfte harciylada yapabilirsiniz köfteleri)
Hazırlanisı:

Patlıcanların kabuklarının bir kısmını ortadan kesin, böylece diğer dilimlerken kenarlarında çizgiler kalsın. Boylamasina dograyin.Dilimleri tuzlayın veya tuzlu suda bekletin.
Bu arada köfteyi hazırlayın. Köfte harcındaki tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. Harçtan yumurtadan biraz küçük parçalar koparıp yuvarlayın.Bu arada patlicanlari siviyagda kizartin. Köfteleride kizartabilirsiniz önceden ama ben kizartmadan yemegi sonradan zaten firinda pisirecegim icin gerek görmedim.






kizartma islemi bittikten sora, boylamasina dograyip kizarttigimiz patlicanlardan bir dilim alim icine köfteyi alacak sekilde sarma sarar gibi sarin, daha sora resimde göruldugu gibi uzerine domates ve yesil bir parcaciklarini koyun ve kürdanla tutturun. Bor cama veya firin kasesine yerlestirin. Sosu olarakta bir miktar sicak suyu bir kap icine alip icine salca koyup özeyin ( yani karistirin) tuz ilave edin icine, istege bagli baharat ekleyin ( kirmizi pul biber gibi) , sarimsakta rendeleyebilirsiniz. hazirladiginiz karisimi patlicanlarin uzerinde gezdirin ve önceden isitilmis 200-250 derecelik firina surun..



firinin izgara kismini pismeye yakin siralarda acarsaniz köz tadini yakamis olursunuz..Afiyet bal seker olsun :) yanina pirinc pilavini tavsiye ederim. ben o gun yetistirememistim siz yapin :)

Hiç yorum yok: