20 Mayıs 2010 Perşembe

Topuklu ayakkabilar icin de binicilik dersi verilmeli...



Havalarin isinmasiyla birlikte herkesi bir kilo verme telasi sardi.. i$ yerimde herkes rejime basladi, itrim diye garip bi rejim yemegi yiyorlar , göruntusunu görseniz mideniz bulanir. Yal gibi köpegin önune dökseniz o bile yemez. Ablamda gunun bes ögunu lahana corbasi icmeye basladi, Allah'im o nasil bir kokudur yarabbim. lahanayla kerevizin muthis birlesimi. akillara zarar.Ki$in homidi girtlak yerken akillarina gelmiyordu tabi fit görunmek, nasilsa yanlardan pörtleyen göbekleri, pIt pIt yaglari katkat giyilen giyisilerle kamufle etmek mumkundu. Ama simdi tril tril giyinmek istiyor herkes, göruntu kirliligi yapmamak acisindan da zayiflamak sart. neyse ki ben bu gune kadar rejim yapmaya hic ihtiyac duymadim..

I$ zayiflamakla da bitmiyor tabi. Benim kiloyla bir sorunum yok ama 25 yasina merdiven dayamis koskoca bir hatun olarak hala spor ve sala$ giyinmeye devam etmem önemli bir sorun haline geldi... Artik tIfILLIktan cikip kelebege dönusmenin vakti geldi geldi de geciyor bile..

Yasitlarim coluk cocuga karismisken benim hala kinali yapincak modunda erkek fatma gibi ortalikta dolanmam pek yakisik almayacagi icin kezban paristeki gibi köklu bir degisim yapmam gerektigine karar verdim. Tek fark Kezban bu kez Paris'te degil Stockholm'da...



i$e ilk önce en önemli unsurlardan olan topuklu ayakkabilarla basladim.. Maksadim uzun görunmek degil, Allah boy vermis zaten ama gerisini koyurmus, zarafet yok.

Hayatim boyunca at biner gibi topuklu ayakkabiya binip dIgIdIk dIgIdIk yuruyen hatunlara hayranlik duydum..Bu isin binicilik dersi olsa valla kaca olursa olsun hic bakmaz giderdim.Cunku ben topuklu ayakkabiyla yurumeyi hic beceremem, rahatima cok duskunumdur gelemem hic öyle sIkIya... Ayda yilda bir özel gunlerde giydigimde de tökezleye tökezleye yurumekten gecenin irezili konumunu kimselere birakmam ve topuklu ayakkabiyi icat edene en icten sövgulerimi sunmayida ihmal etmem.

Topuklu dediysem öyle 20 cm falan da degil ha, 5-10 cm anca gelir benim ayakkabilar.. Ama ben bu yola bas koydum sarkilara bile konu olan topuk sesini en ritmik sekilde calmayi ögrenicem. Ve ilk defa bu yaz hanim hanimcik bir kiz olucam.

Klasik yöntemlere basvurdum hemen, basimin ustunde kitap tasiyim dedim ama onu da pek becerdigim söylenemez. Kalas gibi yuruyorum mubarek.




Bu elimden dusurmedigim sey de H & M in yeni sezon katalogu, ordaki hatunlara bakip bakip gaza geliyorum.. Hirslanip basariya ulasmanin en iyi yolu , iki hemcinsin bir biriyle iddialasmasi sanirim. Bu yaz icin daha önceden oldugu gibi pantalon falan secmek yerine , cicili bicili elbiseler sectim.


Evrim gecirmeme cok az kaldi blog cok az..

30 yorum:

eylul_enise dedi ki...

hayırlısı ciciş olucan artık sen dimekki yakışır hatunuma

Leah dedi ki...

eLLacım sorcam soramıyorum kaç zamandır, sen ne iş yapıyosun Stockholmda? Merak ettim yahu :)
Benim fazlasıyla denge sorunum var, bırak 20'yi 5 cm topuklu ayakkabı bile fazla geliyo bana :D

TuTsİ dedi ki...

Topuklular okadar uzun göstermişki
fotolarda hep eğilmek zorunda kalmışsın :Pp

bide komidinin üstündeki fotoya makyaj eksik kalmış

giyme topuklu bel fıtığı olursun mazallah

éLLa Çiça dedi ki...

* Leah'cim bir firmada bölum sorumlusuyum. ben de aynen 5 cm bile fazla geliyor.

* Thales tsk ederim canim :)

éLLa Çiça dedi ki...

* Tutsi dogru diyorsun valla deve gibi oldum objektife sigmiyorum :) valla hirs yaptim tutsi, bedeli neyse öderiz artik. ne makyaji ya

TuTsİ dedi ki...

komidindeki fotoyu büyütünce senin surat belli oluyor,
komik makyaj diyorum buğu felan

éLLa Çiça dedi ki...

hehe yok ya belli olmuyor o kadarda , hem ben o resimde daha bebeydim. ergenlik yillarimdan kalma. simdi cok degistim :)

Adsız dedi ki...

asmisiz olayi hatun tebrik ederim :))

éLLa Çiça dedi ki...

ee olsun o kadar sister, yas kemale erdi artik :) kocadik.

Adsız dedi ki...

himm yas kemal-e ermisken degisimde yerinde olmus ozaman :)) ben bu sene maxi elbiselerin her renginden edinmeyi dusunuyorum ;)

küfkedisi dedi ki...

özel ders itina ile verilir :D koştuğum günler bile görülmüştür valla, gerçi nasıl beceriyorum cidden bilmiyorum :D

éLLa Çiça dedi ki...

* enk aynen ben de valla. ama burda pek guzelleri yok fazla acik secikler. tr'ye gidelim supururuz her yeri :) oh ttril tril gezeriz

* küfkedisi kIsIm kIsIm kiskandim simdi seni. sirrini bize de ögret.

♥Stylish Tricks♥ dedi ki...

Canıım bence bikaç kez giydikten sonra hiiç zorlanmıcaksın , ben de inanılmaz rahat yürüyorum ama marifet diil alıskanlık sadece;)
zerafet yok bende demissin ; hiç ama hiç katılmıyorumm , heyecanla yeni tarzını görmek istiyorum
bi de ayakkabılara bayıldım !!! nerden canımm ?

éLLa Çiça dedi ki...

* umarim öyledir elif'cim. ben de evin icinde giye giye alismaya calisiyorum.

coook tsk ederim o senin zarifligin..ayakkabilar dinsko'dan. ama sanirim turkiye'de subesi yok :/

MeL jones' dedi ki...

ooow bebeyım sen her halınle kıbarsın yahu topuklularla prenses olmussun zuper olmussun tas olmussun masallah!
ya bu ara hıc senınkıylen alakalı bır post gırmıyosun hayırdır? ben mı gerı kaldım anlamadm :/
Çok öpüyorum dikkatler eyle kendine!

éLLa Çiça dedi ki...

Mel'im bu kadar tatli olmak zorunda misin ki..

cok tsk ederim o senin kibarligin. benim kiyle limoniydik ama simdi toparladik. iyiyiz.

Pell-in dedi ki...

bende 1-2 sene önce başladım giymeye.yaşım 21 onuda yazıyımde (:

gezmeye falan cıkınca değil ama işyerınde giyiyorum bende. işyerıne babetle gelıp işyerınde topuklularıma geçiş yapıyorum (: rahat oluyo oyle.

çünkü 3 araç değiştiriyorum işe gelirken (:

éLLa Çiça dedi ki...

oh ne guzel.. en iyisini yapiyorsun

Adsız dedi ki...

bu arada ayakkabıların cok güzel, çok yakışmış.

Adsız dedi ki...

Topuklu ayakkabıların sezonunu ben 15 yasımda acmıstım 23 yasına kadar kullandım düz giyinenlere sinir oluyordum, rüküş derdim simdi asla topukluları düğün, özel gün harici giyemiyorum.babet en güzeli benim için simdi ardımdan banada rüküş derler mi acaba ? =)

Adsız dedi ki...

bu açılıma benim de ihtiyacım var :D

Mystery dedi ki...

ahhh ella eğer o topuklu denen süper ama ızdırap verici şeyle nasıl yürüneceğine dair bişey öğrenirsen çok rica ediciiim paylaş bizimle :)) bayılıyorum ama ayaklarımın ağrısı, saçma sapan yürüyo olmam beni deli ediyoo

Nunuş dedi ki...

hadi bakalım Ella başarılar.. çok zor
iş valla.. alışmak zaman alıyo tabi bende inat etmiştim çalışken en sonunda ayağımda nasır oldu.. tabi bu ayakkabıların topuğu az ben direk en yükseklerinden giymiştim :D sen öyle yapma yavaş yavaş artır..

éLLa Çiça dedi ki...

* Handan'cim aynen ben de sadece özel gunlerde giyiyorum. gerci giydiklerimde cok topuklu degil ama giyenleri gördukce imrenmeye basladim valla. ayri bir zariflik kadinsilik katiyor insana topuklar.
rukus demiyorlardi ya, herkes biliyor duz tabanin ne kadar rahat oldugunu artik.
bu arada begenmene sevindim tsk ederim.

* PinkZorro hep beraber bi reform yapalim o zaman :)

* Mystery ögrenirsem paylasirim canim.. ama asil önemli olan sey ayaklari agritmadan yuruyebilmek. cunku ben bes dk sora felc gibi oluyorum. onun icinde bi care buldum sayilir, ufak seffaf plastikler var topuga ayak bosluguna ve uc kismina yapistirilan . ayagin kaymasini önluyormus daha rahat ettiriyormus. bi balip deneyim, ise yararsa paylasirim sizinle.

* Nunus tsk ederim. valla bunlar bile cok yuksek geliyor bana, artirabilir miyim bilmiyorum. sen yine nasirla ucuz atlatmissin, bi de bacaginda varis olanlar var :S

burcu d. dedi ki...

ahhh, bunlarda harika!! :)

éLLa Çiça dedi ki...

tesekkurler

kepazeyim dedi ki...

ben bilem yürürüm, ne var orda yahu asdfsgfd

topuklu ayakkabilar icinde binicilik dersi verilmeli, böyle okuyunca ata topuklu ayakkabılarla binmek istiyosun sandım :) dahi anlamında de ler ayrı yazılıyomuş, tdk ya sordum öle dedi.

éLLa Çiça dedi ki...

Kepazeyim :)) ayri yaziyorum zaten ama bazen hizli yazdigim icin ufak tefek imla hatalari oluyor mazur görun.

Ada dedi ki...

ya gerçekten şu ayakkabılarla yürümek çok zor.

éLLa Çiça dedi ki...

evet maalesef :/