7 Haziran 2010 Pazartesi

Kostümle pirinc mi ayiklayacagiz ?


Millet olarak baskalarinin özel hayatlarini kurcalayip tiftik tiftik etmeye bayiliriz, bundan öturudur ki ulkemizde magazin haberleri, biri bizi gözetliyor, evcilik oyunu vs gibi özel hayatlari desifre eden ya da en azindan bize desifre ediliyormus gibi lanse edilen programlarin reytingleri tavan yapiyor.. Cunku niye merakliyiz, burnumuzu her seye sokmaya bayiliriz.. Özellikle her mahallede en az bir tane bulunan ayakli gazeteler bunu sadece medya aleminde degil, gunluk yasatinlarinda da yakinen takip edip bir cesit hobi haline getirmisler... " aboovv duydunuz mu gizz kilimcinin oglu maho'larin kizini kacirmis, falancanin kiziyla da enistesi ahirda basilmis" gibi diyaloglar taaaaa evvel zamanlardan bugune titizlikle aktarilmaya devam ediyor..

Eeee uzattin artik sadede gel dediginizi duyar gibiyim, kendime kufrettirmeden konunun özune gireyim.. $imdi ben de özunu bugune tasima görevini bir borc edinen yeni nesil bir kusak olarak " abooovv duydunuz mu leeenn , Can Tanriyar, 'Petek sahnedeki gibi seksi, alımlı değildi. Yanımda makyajsız, eşofmanlı, ayağında pufidik terliklerle dolaşıyordu. Bunu hangi erkek kabul eder ki? O zaman da kendimi hep dışarıya attım.' diyip bosanmis, obareeeyy " diye felaket tellaligi yapmak isterdim.. Nitekim ben ne merakli bir insanimdir, ne de dedikodu yapmayi severim.. Magazin haberlerini de kesinlikle izlemem ama bu haberi tesadufen duydugumda aslinda bunun basli basina toplumsal bir sorun oldugu kanaatine vardim.. Petek Dincöz ve Can tanriyar bu duruma sadece bir örnek.

Erkeklerin bir cogu böyle dusunmuyor mu? Kadin dedigin hem hizmetlerini görecek, hem cocuklarina bakacak, hem de suslenip puslenip onlarin cinsel ihtiyaclarina karsilik verecek.. Oh ne ala, erkeklerin bu konudaki dusunceleri bencilce geliyor bana.Kadini dekoratif bir varlik gibi, ya da ne bileyim insan ustu yetenekleri olan bir robot zannediyorlar sanirim.. Petek Dincöz gibi suslenmese bile guzel olan, ve gununun geri kalanini neredeyse hep gece kiyafetleriyle , susuyle pusuyle sahne alirken geciren bir kadin bile bu muameleye magruz kaliyorsa biz ne yapalim?


Tabiki kadin dedigin her zaman kendine bakmali, bakimli olmali ancak hepimizin bir ev hali vardir.. Her gun evde makyajli , gece kiyafetiyle dolasmanin imkani yok.. Topuklu ayakkabilarla yer sildiginizi dusunun, veya gran tuvaletle patates soydugunuzu dusunun.. Mumkun mu böyle bi sey? Önceliginiz guzel bir kadinsa, onu evde pijamayla terlikle görmek sizi hayalkirikligina ugratiyorsa o zaman kadinin uzerindeki yuku hafifletecekseniz.. Ya gidip hizmetci tutacaksaniz ya da kendiniz ev islerine yardim edeceksiniz ki kadin da suslenip puslenmeye gönlunuzu hos etmeye vakit bulabilsin. Ya da önlerine ekmek koymayacagiz, tum gun suslenip ac birakacagiz.. Evlenince kendilerini saliyorlar diyenler, bu birakmisligi biraz da kendilerinde aramali ve beklentileri yalnizca karsi taraftan beklemek yerine kendi adina da özen göstermeli... Ha evlenmeden önce böyle degildi diyenlere sunu söylemeliyim ki , evlenmeden önce o kisinin uzerinde o kadar buyuk sorumlulukta olmuyor, yani bu gevseklikten ziyade sizin yukunuzu sirtlanmasiyla akali bir durum.

Ayrica bana göre bakimliyken karisini esini seven, bakimsizken sirt ceviren bir erkek karsisindaki kadin gercekten o oldugu icin sevmiyor, gözunde yarattigi figürü seviyor demektir. Gercek sevgi böyle olmaz. Beni seven her halimle sevmeli, ki zaten böyle oldugunda icimden gelerek cani gönulden bakarim kendime.. Burda bir esitsizlik söz konusu, ben de kadinin her daim bakimli olmasindan yanayim ama her gun her gun de olmaz ki, kadinin da arada bir esofmanini cekip tv karsisinda yayilmaya, cildini dinlendirmeye hakki var.. lutfen biraz daha anlayis gösterin beyler..! Nihayetinde biz de insaniz robot degil..

Sirf bakimli degilim diye beni bosayacak kocam olacagina yalniz öleyim daha iyi..

Not: her seye ragmen siz yine de ikinci resimdeki hatunu örnek alin kizlar. :)) Ben öyle yapmayi dusunuyorum :p Sacini supurge etmek yaramiyor onlara, böyle trispi gibi olmak gerekiyor demek ki.

31 yorum:

Adsız dedi ki...

:) ikinci resimde hem seksi hem ev hanimi kilikli hatun bu isi kavramis biz en iyisi ona bi soralim deermisim ..

haklisin tabi ama petek gibi yedigi önunde yemedigi arkadasinda olan birininde öyle olmasi bana sacma geldi :))

omuzlardaki yuk hafifleyince insan kendinede özen gösterir dedigin gibi erkeklerin biraz daha yol almasi gerek bu konuda ..

Berrin dedi ki...

düşünün ki tüm gün şık şıkıdım alımlı bayanlar görmüş adamın biri sonra evine geliyor ve özensiz saç baş dağınık neredeyse pijamayla karşılanıyor..
ne düşünür? istek kalır mı?
illa ki ekstra durumlar olabilir ama her gün bu şekilde karşılanılmak istemez kimse.
ben beylere hak veriyorum.
ben erkek olsaydım kesinlikle bakımlı derli toplu bir eşim olmasını isterdim.

her an ani bir şey olup dışarıya fırlayacakmış ve insan içine karışacakmış gibi giyinik olmalı evdede insan..
kokoş değilim ama ben öyleyim :)

éLLa Çiça dedi ki...

ya tabiki kadin dedigin bakimli olmali buna ben de degindim lakin, her seyi kadindan bekleyen bir erkek size de birazcik bencilce gelmiyor mu? butun yukun kadinin uzerinde olmasi ve buna ragmen butun beklentilerinde kadina tabii tutulmasi biraz haksizca geliyor bana.

enk'cim ben petek'i de anliyorum aslinda zaten butun gun gece kiyafetleriyle topuklu ayakkabilarla, suratinda bi ton makyajla dolasiyor kiz, en azindan evinde rahat etmesi onun da hakki var.

ben de ikinci resimdeki gibi olacam :p not duseyim

eylul_enise dedi ki...

valla bişey diyim mi ben o evlerinde tüylü topuklu terlikle gezip her daim şıkır şıkır gezip de evinin işini de yapacak olan bir kadın varsa tapınırım ama yokkkkkkkkkkk olamaz olsun tamam ben de deneyecem biri çıkıp desin diyemez sen o lavaboyu ovarken o topuklu terliği giy bakalım ne oluyor bel fıtığı.ah ellam ahh ne güzel demişsin bayanların biyonik olması bekleniyor

Adsız dedi ki...

ben ona o hakki vermiyorum :) bence insan bahanelerin arkasina siginmamali bazi kadinlarin erkekten farki yok iggg yani ben bile görunce ayni cins oldugumuz icin uzuluyorum biyik sakal kocasindan hallice ..hadi makyaj neyse insan makyajsizda guzel olabilir ama kisisel bakim ön sirada olmali..
bencede ikinci resim en iyi yol ..

éLLa Çiça dedi ki...

* thales'cim dimi ya konus :)

* enk senin dedigin abartiya kaciyor o kadar da degil canim yuh yani. ben kastettigim sey her daim makyjali ve $Ik giyinmekti..senin dedigin bakimsizliktan ziyade pis olmakla alakali bi durum. temizlikle alakali bi durum..

Mystery dedi ki...

o can tanrıyar afedersin ama bok yesin. bulmuş bal gibi kızı yok pofidik terlikle geziyomuş. "sen kendine bakmıyon herhalde aynada" desin biri ona.

éLLa Çiça dedi ki...

Mystery iste o yuzden dedim, sadece karsidan beklememeli erkekler diye. O kadar cok beklenti icine girmis ki sanirsin kendisi Brad Pit, ustelik Petek'ten yasca buyuk ve o da bakimsiz bir erkek.

Berrin dedi ki...

bir kere bu derin mevzu :)
erkeğin gözü dısardaysa evde assolist gibi bile gezinsen nafile:)

ancak iki tarafta en azından pijamayla gezmemeli, sacı bası derlı toplu olmalı rahatca kapıyı her gelene acabılmelı :)
hiç bir yere gitmeyecek olsa bile evde makyajla gezen arkadaslarım var hatta bazıları uyanır uyanmaz gözlerine kalem cekıyorlar :D

Ohannes dedi ki...

Biz de takım elbiseyle makarna yapıyorduk bir zamanlar heyyy..

éLLa Çiça dedi ki...

Ohannes :)

Berrin bu yazilari yazdiktan sonra inanmazsin belki ama ben de öyleyim, sabah kalkar kalkmaz hic bi yere girmesem bile hafif makyajimi yaparim, sacimi basimi toplarim, haa bi de disari cikinca giyerim diye ayirdigim kiyafetlerim yoktur benim evin icinde de giyerim onlari. ama evlenince ne olur bilemem insallah degismem :)

TuTsİ dedi ki...

Her şeyi kadından bekleyen erkek moron erkektir.
Evlenmeyip anasıyla yaşasın parasıylada seks işini gördürsün geberip gitsin..

( şu araya uzuun bir yazı yazdım ben bile sıkıldım yazarken,yaşadıklarımdandı misaller ama gereksiz dedim herkes yaşamadan anlamaz )

Herkes kendine çeki düzen vermeli derim.Gerçekten seviyorsa eşini, bokunu çıkarmadan birçok zevklerinden fedakarlık etmeli hem erkek hem dişi öyle ayrım yok

neyse 2. fotodaki hatun olursa şayet ne erkek rahat durabilir
ne kadın iş yapabilir :Pp

éLLa Çiça dedi ki...

haha gunun en anlamli yorumu senin kiydi sanirim TuTsi :) derdimi anlatabilmisim demek ki.

evet kesinlikle her iki tarafta ayni özeni göstermeli, ayrim yok.
resimdeki biraz abartilmis hali biz ortasini bulucaz artik :)

cem dedi ki...

eee Petek Dinçöz' ün başka ne işi varmış ki.. bence de paso süslü gezmeliydi, patates soymayacağı gün gibi ortada... yerde silmez. fabrikada çalışmıyor, işçi ya da memur değil....

"oooff oofff cafcaflı göründüğüne bakmayın siz, sanatçı olmak çook zor iş" der petek dinçöz.. ben sanatçı sonrası konması gereken ünlem işaretini kendime sakladım..:)

gunesyuksel dedi ki...

ay cnm ya.. evet kadın kesinlikle bakımlı olmalı ama adam bakımlı olmayıp da kendine bakmadan boku kadına attı mı ben ona sinirleniyom gercekten.. bahane arıyorlar yani.. yoksa kadın beni alan almıs satan satmıs der boslarsa da olmaz. erkek de dikkat etsin temizliğine.. bakımına.. kıllı kıllı dolanma.. terl terli kokma.. gömleginin ütüsü olsun.. alla alla.. orman adamı gibi olma. kıro gibi dolanma..

éLLa Çiça dedi ki...

cem genel olarak sanatcilar hakkinda söyledigin dogru ama Petek'in evde nasil oldugunu bilemeyiz, belki de evinde tam bir ev hanimi oluyordur :)

gunes'cim evet tabiki her sey karsilikli olmali. ;)

)-( Asabi BalıK )-( dedi ki...

Öncelikle erkekleri başka bir yazı yazarsan tartışırız.
Bence 2 kişi arasında olan bir mevzuda herşey karşılıklı olmalı zaten.
Burada tabii ki 2. resim seçiliyor. Kızlar şunu deyim bu halde 5 saniye durun, partneriniz sizden temizlik falan istemeyecektir. Yanlız şunu da unutmamak lazım bir eşofman, bir basit tshirt bile insanı dellendirebilir, önce kafalar bir olsun.
Son olarak; 2. resim yerine eteğin biraz daha sıyrıldığı 1. resim rakip tanımaz. Herşey yalan, olay RUHta.

French Oje dedi ki...

ama o çok önemli bi mevzu yahu, mesela karşındakini olduğu gibi sevmek diil de sürekli çekici bulmak istiyosun çünkü onunla olabildiğince uzun seneler aynı heyecanla aynı tutkuyla yaşamak istiyosun.. ve bunun yolu da herkese göre ayrı.. bazı erkekler güzel yemek yapmayan kadınla yapamaz mesela ve çoğunluğu evde de kadınsı olmayanı istemez.. yoksa kendi kendilerine kankalarıyla da yaşayabilirler zaten.. ben bile şu kadın halimle sevgilim evde saçma bişey giyse o ne giydiğin çıkar başka bişey giy derim. ben bunu diyorsam karşımdaki de desin yani elbette der.
yani hakikaten petek gibi pofuduk terlik giymemeliyiz kızlar. sabah kalkıp bütün günü pijamalarla eşofmanlarla geçirmemeliyiz. makyaj bence abartı ama saçlarımız elimiz yüzümüz ve giydiklerimiz hakikaten ona ilk zamanlar hazırlandığımız gibi olmalı sonra neden ilk günkü gibi diilsin demeyelim adama değil mi hehe:)

küfkedisi dedi ki...

kendileri dandik boxerları ve koca göbeklerini kaşıyarak tv karşısında otururken biz hiç bu adam saldı kendini dur bir sokaklara atılayım ben demiyoruz ama. öldürüyor bu erkek bencilliği beni.

French Oje dedi ki...

ama işte biz de demeliyiz ne bu halin diye.. herkesin söylemeye hakkı var gayet. biz susuyoruz o adamı da öyle sevmeye çalışıyoruz ama aslında herşeylerini sevmek ve beğenmek zorunda diiliz ki

éLLa Çiça dedi ki...

valla dedigim gibi her sey karsilikli olacak, abartilmamak sartiyla arada bir is guc derken bakimsiz kalindiginda karsilikli anlayis gösterilmeli bence. sirf bu nedenle evlilik bitirilmez. ama elimizden geldigi kadar özenli titiz ve bakimli olmakta fayda var.

Asabi balik evet :) o resimdeki biraz abartilmis hali haha :D

wildceno dedi ki...

bu ne hırs, adamın biri peteği bıraktı diye nekadar gerilmişsin :D

éLLa Çiça dedi ki...

wildceno sanirim yaziyi tam olarak okumamissin :) burda esas konu ne petek ne de benim hirslarim. Petek sadece bir örnekti, genel anlamda bir konuya görus getirdim hepsi bu.

defne dedi ki...

yahu o can tanrıyar anasını da alsın gitsin :p kim evde süslenir püslenir canım? kim karısını evde çirkin dolaşıyo diye sevmez? o sevmiyomuş da bi kulp bulmuş.

éLLa Çiça dedi ki...

bence de bahane etmis.

esra dedi ki...

SİZ SANIYORMUSUNUZ Kİ KADIN ÇOK SÜSLENİNCE ERKEK DIŞARI BAKMAZ,HEPSİ BAHANE,DIŞARDA GÖZÜ OLMAYAN ERKEKLERİN EŞLERİNE BAKIN BAKALIM ÇOKMU SÜSLENİYORLAR..İNSAN ÖNCE İNSAN OLMALI,HARAMI HELALİ BİLMELİ..BEDEN TEMİZLİĞİNE EVET SÜÜSLENMEK ŞART DEĞİL..DÖRT ÇOCUĞUM VAR,DÖRT KATLIDA EVİM EVİM VAR,HİZMETÇİMDE YOK,ALLAHTAN KORKAMAYAN BİR EŞİM VAR ÜSTELİK,SEN NE İŞ YAPIYORSUN BU EVDE DİYEN..AVANTAJLI TARAFIM EŞİME KARŞI KENDİMİ ÇOK GÜZEL SAVUNABİLİYORUM..BİR ÇOK KADIN KENDİNİDE SAVUNAMIYOR...

éLLa Çiça dedi ki...

esra'cim cok guzel bir bakis acisi daha getirmissin.. sonuna kadar katiliyorum, kendini savunabilen , ezdirmeyen bir hanim olmani ayrica takdir ettim.

esra dedi ki...

BURADAKİ BİR ÇOK KİŞİ BEKAR:)))ŞÖYLE YAPMAMALIYIZ BÖYLE YAPMAMALIYIZ DERKEN, BİRAZ BEKARA KARI BOŞAMAK KOLAY SÖZÜNE GELİYORSUNUZ..EVLENDİKTEN SONRA DÜNYANIN TEK TASASI ERKEĞİN İSTEKLERİ VE ARZULARI DEĞİL ,ÇOCUĞUNUZ OLDUĞU ZAMAN HAYAT BAŞLIYOR,BEĞENYENE KAPI ORDA:))))BENDE ÇOK GACIYIM HAAAAAAAAAAA:))))

éLLa Çiça dedi ki...

haha haklisin valla ya :)) aynen öyle. ben evlilerin gözunden bakip onlara anlamaya calistigim icin bu yaziyi yazdim ama bol keseden atan bekarlarimiz birazcik veryansin ettiler :) coluk cocuk olsun o zaman göruruz.

TuTsİ dedi ki...

Son not
hocanın dediğini yap
yaptığını yapma

o kadar :p

éLLa Çiça dedi ki...

:))