6 Ocak 2011 Perşembe

éLLa Ç. ( bir isvec blogiyesi)

Bu blogtaki kisi ve kurumlarin gercek kisi ve kurumlarla alakasi vardir.Hayal ürünü degil, tamamen gercektir..Dukkanin önune oturmus siftah yapmayi bekleyen bir esnaf gördum.. Kucuk bir market acmis, kendimi birden memleketimin guzide kenar mahallelerinden birinde gibi hissettim, icime ilik ilik bir seyler akti sanki; adamin boynuna sarilip " sana kanim cok isindi sana emmi diyeblir miyim?" diyecektim nerdeyse. Iste bu derece acinasi bir haldeyiz gurbette. Neyse girdim iceri adam arapca konustu, ben turkce konustum gul gibi anlastik.is yerinde de özbekce konusuyoruz. isvecce harici her dili konusuyoruz.Negzel.

Buz gibi havada basagrisiyla yol kahri cekmisken cantayi bi kenara atip iceri gectim,evin sicakliginin yuzune vurmasi $ahane bir duygu...

Sucuklari kisik ateste yavas yavas cevirip.üzerlerine 2 yumurta kirdim cayla mideye indirdim.O kadar acikmistim ki cignemeyi bile düsünmüyordum:) velhasil cignemeden yutmanin hazimsizligini yasiyorum suanda.

Ve sessizlik . En basinda fark edilen agir sessizlik . Cayinizi karistirirken dikkatli olmalisiniz, bombos evde eko yapiyor..$IngIrr, $ingIr $IngIrrrr... irritation.!!!

Hafizamda bahar temizligi yapmak istiyorum. Cakralarimin penceresini acip bir guzel havalandirmali beynimi. Tozlu,kirli ne varsa cöpe atmali.

Olmasi gerekenler, olanlar ve olmasini istemediklerim arasinda köse kapmaca oynuyoruz sanki. Kaciyorum. Aslinda bosuna kosturup acele ediyoruz.Ne gecmis ne gelecek var. Sadece ve sadece su ana ver kendini. Dem bu demdir..Bundan sonraki her dakikam yolda buldugum para gibi . Harcarken en ufak bir tereddütüm olmayacak .

Karinca icin mutfakta sekerin,ev sahibi icin paran,ayda bir yakalandigin arkadaslarin icin iki cift lafin,gülümseyen yüzün varsa gerisi hikayeee..


Bugun cok filozof gördum kendimi.. Uykum gelince hep hayatin derinine iner sorgularim iste böyle. siz bir de beni ruyalar aleminde görun.Cok fantastik seyler kurguluyorum. Benim felsefemde bu kadar iste, kelimelerim sussuz pussuz siradan.Okudugunda bir anlam veremiyorsan yazdiklarima endiselenme. Her kelimenin kendi anlami var zaten , en azindan genel inanis o yönde .

Bu yuzden benden filozof olmami bekleyip aradigini bulamayinca elestiren kocerolar; gidin belgesel izleyin! Blogumda vakit kaybetmeyin.

Ruhunun gidaya ihtiyaci varsa bir an önce vermelisin istedigini.etraf sIkIcIdIr, o ana bir fon müzigi lazimdir . o da bugun budur

26 yorum:

cecilia dedi ki...

ellam bebeim isveç sana yaramıyor senin ilacın memleketinde burda, ama ordada kurulu bi düzenin var, gurbetlik zor olmalı, yazın çok hoştu bir çırpıda okudum, öpüyorumm, sevgimle... :*

elif'in damlası dedi ki...

ahh çok hoşsun sen ayol :)

Adsız dedi ki...

He yaşa Ella.. Valla bravo dobra dobra yazar okur çizer, hem sever hem döver..

éLLa Çiça dedi ki...

* cecilia canim dogru diyorsun, zaten bir yolunu bulup tr'de duzen kursam bir dk bile durmam burda.. ama iste sartlar el vermiyor. sen de öpuldun guzellik.

* elif'in damlasi ayy o senin hoslugun :)

* Böcükcüm ne guzel dedin hem döver hem sever. kadirgali damarima basmasinlar benim :p

İkiz Annesi dedi ki...

Gurbet zor olsa gerek benim de sevdiğim bir çok insan var gurbette burada hasret çekmek zor size orada nefes almak bile zor:(Allah yardımcınız olsun.
Bu soğuk günde şarkı çok güzel geldi teşekkürler..

küfkedisi dedi ki...

rüyalar aleminin en fantastik insanı benim bir kere! geçen hafta vampirler kraliçesi idim, bu hafta savaştan geldi wolwerin kurtardı beni. al sana fantastik rüyanın en dip boyutu :)))

[ beLLe ] dedi ki...

ay gül gibi kızsın her resimde ya kolun ya tek gözün gözüküyo! göster kendini beybi millet güzellik görsün!!

Nidaersin dedi ki...

Ah be ellacım! neden koydun postuna Gelincik renkli fotoğrafını, adsızlar ilânı-aşk edecek, yarım kalan romanı yazmağa devam mı...? "ya tamamen gel, yada sonsuza dek git" mi diyeceksin?

Ayshegül dedi ki...

Ella, gurbet kaderdasim, aglayasim geldi sabah sabah...
Güzel Türkiyemde yasayip, gurbet ellerde vatan özlemi cekmemis hic bir insan anlayamaz o duyguyu...

Yüregine saglik...

acusticus dedi ki...

parçaları birleştirip seni fikaya mı çağırsam acaba?

Nidaersin dedi ki...

Bebişim! bak ilk yanıtı aldın,seni kahve içmeye davet ediyorlar (fika)ya..ne güzel dimi! hemde parça tesirli hah aha ha:)))

éLLa Çiça dedi ki...

* ikiz annesi, amin ecmain. sarkiyi begenmene sevindim :) ben de yeni kesfettim cok hosuma gitti.

* küfkedisi ooovv senin ruyalar benim ruyalari dövermis. Ruyalarinin anafikrini senaristlere makul bir fiyatla satabilirsin. wampir kralicesi adi altinda cekilecek bir film twilight'i solda sifir birakacak kadar egzantirik görunuyor.:)


* cennetcim o senin guzelligin, o kadar da guzel degilim hatta cirkin bile sayilabilirim :) neden yarim yamalak gösterdiigimin sebebini surda aciklamistim -ki burda sansur yok http://kanatlariminrotasi.blogspot.com/2010/03/olala-ite-karinizda-ella.html :) sevgilerimle.

éLLa Çiça dedi ki...

* Nida yok be bana senden baska kimse asilmaz :)

* Ayshegul benim gibi hisseden birini bulmak normalde sevindirmis olmaliydi beni ama I Ih uzuldum dogrusu. ama bir gercek var ki bizi bizden baskasi anlamaz.

* acustis bence hic ugrasma sonucunda hayal kirikligina ugrayabilirsin. fika yapmana degmeyecek kadar cirkinim. tro på mig !

Ayshenur dedi ki...

cnmm bnmmm yaa ne tatlısın her yazınla ayrı bi seviyorum seni hem blog hem twitterdan olmakla beraber takipteyim tatlım;)
Ayrıca keşke tr'de olsan cnmm yaaa..İnş ceciye dediğin şartlar olgunlaşırda buraya gelirsin;)

[ beLLe ] dedi ki...

aman olsun ya sen dert etme.bende o endam olsa inan hergün blog yayınlar "bugün ne giydim" şeysi de yaparım şekerim ;)rujunun rengi de pek gözelmiş :)

DOREMİ dedi ki...

BİLİYOR MUSUN?Burasını puzzle sevenlere cazip hale getirmişsin..
e.piaf sabah sabah içimin melodi tellerine öyle sevimli dokundu ki anlatamam bayıldım..az önce çok deli günlük yazarım blog arkadaşımın seçimiyle ikiz olduğunuzu sandım ..varmı bir dostluk bağı bağlamında..sabahın güzel gülümseteni oldunuz bana..:))

éLLa Çiça dedi ki...

* Ayshenur'cum seni burada da görmek ne guzel :) tesekkur ederim. kimbilir belki bir gun geri dönerim :)

* cennet ahaha alemsin ya :)) senin icin yapiyim birgun. donum x yerden, gömlegim y, corabim sosyete pazarindan falan diye :p

* crazywomenrosemary gulumsetebildiysem ne mutlu bana. bahsettigin kisiyi tanimiyorum ama sayende kesfedip izlemey aldim simdi.

Nidaersin dedi ki...

Ben senden "benim uyarıcı bebeğim" sözcüğünü beklerken! "Nida yok be bana senden başka kimse asılmaz:)" espirisine çok güldüm=)
2009 haziranında kapodkyoda gezisinde Göreme'deki turda bindiğimiz Balondaki Gastüpü gösterge ibresi tutukluk yaptığı için 2500 metreden tarlalara nasıl indiğimizi zar sor hatırlıyorum sepetin dibi zaten toprağa ilk vuruşta düşmüştü; Biri ağır 3 ingiliz turist yaralanmıştı. O zamanda ağaça asılı kalmıştım balonla birlikte..Espirinle geçmişimi hatırlattın, yani asılı kaldığımı élla hatuncum, bayağı heyacanlandım hani, duygu kaosu içine koruyucu melek istemiyorsan yinede sen bilirsin gelinciğim:))

balböcükleri dedi ki...

bana deli diyenler benden deli:)) kız bu fuşya ayakkabı ne güzelmiş böööle blogun kenarındaki.allah bilir o yıllardır duruyodur benim kör gözler şimdi gördü

Urfa Tutkunu dedi ki...

Sevgili Ella, şu an okuduğum kitapta da zihni temizlik yapmaktan bahsediyor, aynen yazındaki gibi. Louise Hay'ın Düşünce Gücüyle Tedavi adlı kitabı.
Bloğunu yakın zamanda keşfettim, hoş bir tevafukla. Yazılarını okumak hoşuma gidiyor =) Nedense sen diye hitap edesim geldi. Hayret bana. Bu kadar kısa sürede "sen" dediğim ilk insansın galiba =) Hayırlı cumalar dilerim.

STYLE M dedi ki...

bu filozoflugu hepimiz yasiyoruz zaman zaman sanirim yanliz degilmisi
iyiki burdasin ella
seni okumayi seviyorum

éLLa Çiça dedi ki...

* Nida belalim oldun resmen. :)

* Serpil fi tarihinden beri orda ayakkabi, yeni mi gördun puu gözun kör olmasin emi :) o ayakkabinin aynisini veya benzerini görenler derhal bana bildirsin lutfen.

* Urfa Tutkunu merak ettim bak simdi o kitabi aklimda bulunsun.
Bana sen diyebilirsin böyle daha samimi oluyor, gunluk hayatta ben de pek hazetmem sen benli konusulmasindan ama blogum evim gibi sizlerde evime gelen misafir veya ne biliyim aileden gibisiniz . abartmiyorum cok ciddiyim. o yuzden icinden geldigi gibi davranirsan sevinirim :) hayirli haftasonlari dilerim ben de.

* Style m canim sizlerde iyi ki burdasiniz ki yazi yazma hevesim kacmiyor sayenizde. tskler.

AyGun_İ dedi ki...

Meraba. yine blog alemine dondum ve senin super muper yazilarini okumaya devam ediyorum ve edicemde :) eger hatirlarsan eskiden yaziyordum azerbaycandan(tenbelkiz).

Adsız dedi ki...

iyi hoş diyonda abam biz burdan gaçmanın yolunu arıyoh siz gelmenin. bunun sonu nireye varır?

éLLa Çiça dedi ki...

* Aygun'cum nerelerdeydin yahu. seni tekrar burada görmek ne guzel. hosgeldin

* Adsiz gel de al boyunun ölcusunu o zaman abam.

AyGun_İ dedi ki...

Teshekkur ederim:) senin yazilarinada yeniden kavushmak cok guzel:) abimden sonra ablaminda duyunu oldu:) zaman olmadi hic girmeye:)