26 Ocak 2011 Çarşamba

Yoksa siz de anlam veremediklerimizden misiniz?

Cedric cok zeki bir cocuk olmasina ragmen ileri göruslu degil. Cunku 25 yasindaysaniz eger hayat cok boktan.. (8 yasinda olasim geldi.)

Hic bir yere ait degilim suanda. Ne isvec'e ne de Turkiye'ye..
Beni bekleyen bilinmeze ve belirsizlige dogru adim adim yaklasirken tum yakinlarimla iliskim kesilmis; cesitli irk, din, dil ve cinsiyetten, hic tanimadigim insanlarla kayitsiz sartsiz bir teslimiyet icinde, ayni kaderi paylasiyorum.. Ne kadar cok insan var burada... Beyazi, zencisi, uzakdogulusu, hispanigi.. Dunya uzerinde konusulan dillerden kac tanesi kulagima caliniyor, bilemiyorum. Tam bir insan ve ses kalabaligi! Öylesine yogun ki bogulacak gibi oluyorum bir an. Sadece bazen, özellikle yalniz kaldigim zamanlarda, ruhumun benden cok daha yasli oldugu hissine kapiliyorum.



Bu yil ki$ zorlu geciyor. Stockholm, buzlar ulkesine döndu.. Her yer dev bir buz pisti görunumunde.. Yurumek bir yerden bir yere gitmek buyuk sorun.. Her seye ragmen ihtisamli bir göruntusu var bu sehrin, kartpostallarda bile göremeyecegimiz guzellikte. Ama bir sehiri sevmek icin onun guzelliginden cok "burada yasayabilir miyim? " diye sorarim kendime.. Hani derler ya "insan dogdugu yerde degil, doydugu yerde yasamali" diye, ben buna kesinlikle katilmiyorum. Bence insan kendini mutlu hissettigi yerde yasamali..



Bir yerlere yerlesip de kendini tamamen oraya ait hissetmis insanlar var mi? Varsa buna ulasmak icin neler yaptilar? Ne yediler, ne ictiler?

Sanirim memleketi özledim ben simitcisinden, balikcisina, seyyar saticisindan, pazarcisina. herkesi hepsini.

Sen istedigin kadar planladigini zannet gelecegi, o gene bildigini okur ve hayatin insana neler getirecegi hic belli olmaz. Her seye hazirlikli olmak gerek.Bu yil bizim ailenin ameliyat yili oldu sanirim. Önce babaannem riskli bir ameliyat gecirdi ve kaldiramadi hayati veda etti. Sonrasinda ablam, her ne kadar basitte olsa bizi endiselendirmeye yeten bademcik ameliyati oldu. Yarinsa babam prostat ameliyati olacak ve ben yanlarinda olamayacagim.. Siradakiyse benim, daha önce bahsetmistim size kistlerden. Ama elimden geldigince erteliyorum, nereye kadar kacacaksam artik. Bakma sen bana okur, arada bir böyle depresirim ben, kimseye belli etmem aslinda ama bugun doldu tasti icimdekiler.. Allah daha buyuk kederler göstermesin, hic biri hallolunmayacak seyler degil ama insan yine de huzunlenmekten kendini alamiyor iste.
Varolus demek tatminsiz olmak demektir. Ne secim yaparsak yapalim, ya da ne yasarsak yasayalim hayat daima noksan kalacaktir bir yaniyla..

Saygi duyulacak bir tarafiniz varsa o tarafiniza saygilarimla... iyi geceler.

Not : fotograflar 2008 yazindan kalma eski fotograflardir.





24 yorum:

Aslısın dedi ki...

Bir filmde duymuştum; şaşırmak için planlar yapın! diyordu. senin planlarla ilgili yazdıkların bu sözü hatırlattı.

Baban da sen de inşallah kısa sürede atlatırsınız sağlık sorunlarını.

AyGun_İ dedi ki...

Offf aynen shimdiki hislerim nerdeyse yaa :( Hmmm ben Azerbaycanda dogulmama,buyumeme ragmen hep eksiklik vardi bende.buraya ait olmamak hissi.yazda ilk defa istanbula gitdim 2 ay icinde kendimi o kadar iyi hiss etdimki anlamatam. ordaki ozgurluk,ozguvenlik,saygi.(shimdi diyiceksiniz yalan diyosun ama bura gore orasi cok iyi). Shimdi ora gelmek icin calishiyorum universite falan ama ders calishmak zor :( Ehhh hakkimizda hayirlisi:( onumde vermem gereken bi suru sinav var ama benden tik yok daha.
Ailene ve sene kecmish olsun! Babaannene Allahdan rahmet sizlere ise shifa diliyorum.

Adsız dedi ki...

artik!hem turkiye ,hem bura vazgecemedigim iki ulke oldular ..Ikisindede mutluyum bilmiyorum neden ama artik kendimi cok daha iyi hissediyorum..Belkide hayatini duzene sokmakla alakali iyi bir is ,huzurlu bir ev,anlayisli bir hayat arkadasi cok daha olumlu baktiriyor hayata ..Suan hala bir duzene oturmamis olsamda yapacaklarim bile heycanlandiriyor beni..

umarim birgun sende bulursun mutlu olabilecegin ve kendini iyi hissedebilecigin yollari ..

sagligina dikkat etmiyor ,umursamiyorsun ,gec kalma!umarim babanda sag-salim atlatir ve sagligina kavusur ,hepinize gecmis olsun..Ölmuslerimizede Allah rahmet eylesin..
öperim yevrum..

Defne dedi ki...

Farklı insanlarla tanışmak muhabbet etmek benim için her zaman istediğim bişey bunun için farklı yerler de yaşamayı severim, orda olmak zorundaysanız sevmeye bakmalısınız bence.Memleket özlemi bambaşka bişey.Zorlukta rahmet var derler bütün sıkıntılardan sonra en güzel mutluluklar olucaktır.Babannenize de Allah rahmet eylesin ailenize ve size acil şifalar dilerim.

Leah dedi ki...

Ben farkındayım, uzun zamandan beri çok arada kalmış eLLa okuyoruz. Umarım en kısa zamanda bu arada kalmışlık sona erer.

Allah tüm sevdiklerimize sağlık sıhhat versin. Bize de tabi.

Daha fazla erteleme tatlım, korkunun ecele faydası yok. Biliyorum etrafındakileri endişelendirmekten korkuyorsun. Eğer istersen tak koluna 1-2 kişiyi kimseye haber vermeden giriver operasyona. Böyle söylemek kolay tabi ama önemli olan senin sağlığın. Ondan böyle diyorum.

Çok öpüyorum. :*

HerbiRenk dedi ki...

gurbette yaşamak zordur bilirim, bende 5 yıl ailemden uzak, ülkemden uzak yaşadım, ne oraya ait olabildim ne de buraya. Döndüğümde ise çok uzun bir süre alışamadım, ama o istemediğim sevmediğim yeri nasıl özledim bilemezsin. İnsan bence hatıralarını özlüyor.

mefisto dedi ki...

her sıkıntı ve ölüm için ayrı ayrı geçmiş olsun, geçmişte kalsın diyorum. ve umarım sen de daha fazla ertelemeden kendinle ilgilenmeye başlarsın. ayrıca ne zaman depreşirsen o zaman omzum senindir, istediğince yaslanabilirsin. kendine iyi bak :)

♥pemb€sinti♥ dedi ki...

Bütün ameliyatları hayırlısından gecer inş. Sende ben gibi saglıgı erteleyenlerdensin.Yanlıs biliyoruz ama yapıyoruz. Neysem işte öle ruh halin hepimizin yanlız kaldıgında hissettikleri.ondan dolayıı telaslancak bişi yok yevrumm (sister2) puhahahaha öperim

Urfa Tutkunu dedi ki...

.

Urfa Tutkunu dedi ki...

Sevgili Ella,
Bir şehri sevmek ve özlemek ne demektir iyi bilirim. Ahhh canım Urfam...
Babaannene rahmet, babana şifa diliyorum. Sana gelince, kistlerden kurtulmak için ille de ameliyat olmak gerekmeyebiliyor. Bazı yakınlarımdan biliyorum, alternatif tıp buna çözüm olabiliyor. Sana bu konuda e-posta göndermek istedim ama mail adresini bulamadım =) Şifa dileklerim seninle.

Adsız dedi ki...

Baş sağlığı ardından geçmiş olsunlarla başlıyayım cümleme.

Kartpostallarda bile göremeyeceğimiz güzellikte bi şehirde yürürken, kim bile bilirki simitin tadını özlediğini..?

Söylediğin çok doğru, hayat hep noksan.

yüreğine sağlık.

éLLa Çiça dedi ki...

* Aslisin hmm bu söz de guzelmis yazdim aklimin bir kösesine.. Bu arada tesekkurler.

* Aygun'cum insallah mutlu oldugun yerde yasayabilirsin, bazen insan istese de basaramiyor bunu.. Örnek : ben.
iyi dileklerin icin tesekkur ederim amin.

* e.n.k Allah mutlulugunu daim etsin canim.
dualarina da amin diyorum.

* defne o farklilik dedigimiz seyler bir sureden sonra yerini siradanliga biraktigi zaman isler degisiyor iste. Yani artik siradanliktan kurtulmak icin bile siradan olman yetebiliyor.. Dilerim dedigin gibi olur ve zorluklarin sonu guzelliktir. cok tesekkur ederim destegin icin. sevgiler.

éLLa Çiça dedi ki...

* Leah bunu bir tek sen farketmissin sanirim. inisli cikisli ruh halimi yazilarima her ne kadar yansitmamaya calissam da basarili olamiyorum demek ki. bir bakmissin pollyanna olmusum bir bakmissin pesimiste baglamisim.. Muallakta kaldim leah, bir belirsizlige dogru suruklenip gidiyorum bildigin gibi degil. butun dengesizliklerimde bu yuzden.
Operasyona gelince isvec doktorlarina guvenmedigim icin burada olmak istemiyorum, hos yazin Turkiye'den de kactim geldim ama daha fazla kacamayacagim sanirim. Bu fikir aklima yatti ama Turkiye'de olacagim icin gizli sakli yapamam sanirim illa ki duyarlar.. destegin icin tesekkur ederim canim ben de öpuyorum. :*

* ]-[erbiRenk bilmem belki ben de kesin dönus yapsam özlerdim buralari ama turkiye'yi özledigim kadar özlecegimi sanmiyorum. Oradaki hatiralarim daha agir basiyor.

* mefisto o kadar icten ve sicak bir yorum olmus ki bi, sarip sarmaladi icimi sicakligin. basimi omzna koymus kadar oldum. coook tesekkur ederim destegin icin. iyi ki varsiniz valla ya.

éLLa Çiça dedi ki...

* pembeesinti sister2 :) icimi rahatlattin saol. ben de tirlatiyorum sanmistim :p

* Urfa tutkunu cok tesekkur ederim amin. Benim rahatsizligimda butun yollar denendi ama artik solid kitle haline geldigine icin ameliyatla biyopsi yapilmasi sart. yoksa enjektörle biyopsi de yaptirmistim isvec'te ama Turkiye'dekiler isi sansa birakmak istemiyor.

* tekinsizmacera sizler sagolun, cok tesekkur ederim.
aynen öyle, gözum bu guzelliklerin hic birini görmuyor valla. turkiye'nin ucra bir kösesinde dagda bayirda, cesme basinda ve tandir basinda sicak sicak ekmek yemek daha mutlu ederdi beni :) ama sartlar elvermiyor naparsin.

Nidaersin dedi ki...

Bir hafta hüzün,haftasına neşe ve mut,genelde bloggerler tipik post yorumlarıyle izleyenleriyle böyle buluşuyor.
Yaşam stantlarında her ikiside "hüzün ve neşe" fani kulların en yakını, ayrılmaz bir parçası..

Kişinin kurguladığı duygusal akdeviteler,getiri ve götürüleri düşünce boyutlarındaki karasızlık rahmenik ruh hali!..

İnsan kendini kuşku ve boşlukta his ettiği müddetçe hep olumsuzluklaryle içselleşir, dahasında hüzünlenir
bedbahtlaşır karasızlıklara adapte olur. Kişi bu ruhsal etkinliklerden kendini arındırmalıdır.

Genç bayanlarda meme dokusundaki sorunlar genellikle
meme muayenesi ve meme ultrasonografisiyle aydınlatılır.
4 ay önce Tr Ankara'da biyopsi neticelerini almıştın Polip'lerin riskli olduğunu sanmıyorum olası bir operasyonu
düşünüyorsan zaman mefumunun önemini kavramalısın. Esenlikler:))
Size ve babanıza geçmiş olsun:))

Korhan Korman dedi ki...

İnsan illa bir yere ait olacak diye kural mı var? Dünya kocaman keşke her yerinde bir parçamız olsa. Hem cedric de denyonun önde gideni belirtmeden edemiyciiiim.

ikiekmekbirmaltepe dedi ki...

Olabiliyor bazen böyle şeyler. Len her yerden de bu cedric dallaması çıkıyor iyi mi?

Adsız dedi ki...

Seni kendimden tanıdım çocuk;
Yüreği sürekli çiğnenen bir yol
Gövdesi acılardan acılara köprü…
Biraz öfke, biraz umut, çokça onur
Olan kendimden.
Eğildim öptüm yıkık alnından
Uzaktın, kıyamadım sessizliğine
Biraz daha dedim içimden, biraz daha;
Gün olur, onuru güzel çocuk
Acı da yakışır insanın yüreğine.
ş.a

Tanrının sunduğu nimetleri değerlendir sıhhatına kavuş biran önce, acılar yapışmasın ihmal edilmiş yüreğine:))
Çemil

cerenim.com dedi ki...

selamm :) ben de Stockholm'de yaşıyorum. haberleşsek? ben.cerenim@hotmail.com

Nllla dedi ki...

Ella, Isvecdeki doktorlara guvenmedigin icin turkiyede ameliyat olmak istedigini yazmissin. Bende tam tersine, burda kendimi daha guvende hissediyorum, bildigim hastane, bildigim doktorlar.
Doktor ve hasta arasinda hiarki yok.
Insallah bi an evvel icin sende ameliyat olup sagligina kavusursun.
Puss

éLLa Çiça dedi ki...

* Korhan öyle deme be korhan insan özluyor memleketini.. Zaten sen baska yerlere ait olmak istesen de o yerler seni sahiplenmiyor. ;)

*Maviadam he ya beni de sinir ediyor mutluluguyla cedric dallamasi.

* Adsiz Cemil siir sahaneymis bayildim. Cok tskler.

* cerenim datlum neresindensin isvec'in?

* Nllla bilemiyorum ya isvec doktorlarinin cok fazla vukuatina sahit oldum. bi de ne biliyim kendi insanim daha bir cesaret veriyor bana..
iyi dileklerin icin de tesekkur puss och en varm kram.

cerenim.com dedi ki...

Södermalm :) Alamıyorum direk buradaki mesajları şimdi gördüm mesajı. Tanışalım buluşalım, biraraya gelelim.Du bak mailimi yazıyorum bana mail atsana. haberleşelim oradan : ben.cerenim@hotmail.com

Adsız dedi ki...

can éLLa,
Babaannenden dolayi bas sagligi dilemek istiyorum.Ablan ve babana gelince, onlara da acil sifalar diliyorum. Fakat onlari mutlu etmek istiyorsan önce SEN saglikli olmalisin kardesim. Dilerim her sey yolunda gider ve sagligina kavusursun. Emre Aydin in dediginden bir tutamlik calinti yapiyorum.
Duymak istiyorum, duymak istiyorum, éLLa nin saglikli oldugunu duymak istiyorum...
Görmek istiyorum, görmek istiyorum, éLLa nin mutlu yazilarini görmek istiyorum...
Saygilarla.
Stockholm'de bi Tencere

éLLa Çiça dedi ki...

Stockholm'da bir tencere, cok iyisin ya saol ilgin icin canim. Turkiye'de tedavi olmayi dusunuyorum.