3 Mart 2011 Perşembe

Devrik ama devrilmeden yaziyorum simdi..



Yirtariz dns ayarlarini enginlere sigmaz tasariz.
Hangi digitürk bize zincir vuracakmis sasariz..

Yurt disindakilerin blogu kapanmadi tabi tuzlari kuru diye sitem edenler olmus, emin olun en az sizin kadar uzuldum memleketimin bu icler acisi haline. Sizin aciniz benim acimdir canlarim, siz olmazsaniz blog yazmanin ne anlami kalir ki.. Hatta bi ara hevesim kacti, blog yazmayi birakiyim diye dusundum ama sonra neden pes eden ben oluyum ki dedim. Eskisinden daha fazla yazip inadina mucadele etmek varken! Zaten yakinda 'sen cok oksijen tuketiyorsun' diye akcigerlerimize de yasak koyarlarsa hic sasirmam.

Son zamanlarda bloggerlarla epey ugrasanlar var. Bir blogger'a acilan davanin hemen ardindan, digitürk'ün bütün blogspotlari sansürlenmesi sizce bir tesaduf mu? Yoksa digitürk sadece bir bahane mi? Bunu bir dusunun derim ben..

Bu uzucu olaylardan sonra beni tek mutlu eden sey sanirim günümün ayiyor olmasi oldu... Evet, artik sabahlari burada da gunes doguyor, cocuklar gibi $enim.. Karanliga ne kadar alistiysa artik gözlerimiz, araba fari görmus tavsan gibi kalakaldik ortada..
Hava sicakliklari da birazcik yukselince firsattan istifade sokaklara firlayip dolastik enk'le. Fotograf cekmeyi de ihmal etmedik tabiki..




Bu gavurlar her seyi dusunmus yapmis abi, orasi tamam da tuvaleti türkler bulmus bundan daha önemli icat olabilir mi..? Bugun Stockholm dunyada en temiz dogaya sahip sehir unvanini aldiysa bunda Türklerin payi büyüktür..
Bu gectigimiz sokaklardan bir zamanlar bok püsür eksik olmazmis.. Cünkü insanlar tuvaletlerini kovalara yapar ve pencereden asagi sokaga dökerlermis.. Hatta eger evde bir misafir varsa ve yemektelerse, sofradan kalkmak saygisizlik olarak kabul edildigi icin oturduklari yerde altlarina iserlermis.. Sokaktan gecenlerse yururken devamli yukari bakarak yururlermis ki tepelerine pislik dökulmesin.. $imdiyse yerde tek bir cöp dahi göremiyoruz, ilerleme diye buna denir iste.. Biz cok daha önceleri onlarin bulundugu bu safhadayken asagilara dustuk, geriledik. Simdi sorsaniz Avrupa'lilara bize minnettar olmak söyle dursun; türklerden pis, türklerden pasakli millet yoktur.. Bu yuzden kimseyi suclayamyiz tabi, butun bunlarin sorumlusu biziz cunku..



Ama tabi memleketin halini dusunmekten cok daha önemli islerimiz var bizim. "Cemile'nin hali ne olacak? Caroline kaltagi yine ne haltlar karistiracak. Hürrem Sülüman'la halvet olacak mi? " bunlar daha önemli bizler icin.. Ulke seriatla yönetiliyormus, özgurlukler kisitlaniyormus kimin umrunda? Bu sözlerim sadece sizlere degil kendim de dahilim buna. Genclige hitap eden Atam, genclik coktan bitmis.. Mezarinda ters dön simdi..
Keske biraz daha duyarli olabilseydik ve bazi seylerin farkina varabilseydik..



Deniz kocaman bir buz pistinden ibaretti, erimeye baslamis.



Kugular bile gunesin tadini cikariyor..



Taze gelinin bogazindan bi sey gecmiyor, kocasindan ayri olunca.. Allah butun sevenleri kavustursun insallah..

Bugunluk bu kadar, adios.

17 yorum:

Mia Wallace dedi ki...

ahh ahh iu an orda olmak istedim fotolar ne kadar güzel öyle.. neyse hem biz de bir yolunu bulduk okuyoruz bak :)

♥pemb€sinti♥ dedi ki...

Fotolar sizler yazı yine herzamanki gib süper.bizde dns leri değiştirip yılmayanlardanız.Türk olmak bir ayrıcalıktır ama Türkiyede yaşamak ayrıcalığın ayrılığıdır malsefe:/

Adsız dedi ki...

sen istedin de biz yorum yapmadık mı ...fotolar yakıo :D

éLLa Çiça dedi ki...

* Mia Wallace gel yer degistirelim :)

* pembeesinti tesekkuerler canim. neyseki dns ayarlari var yoksa halimiz harapti. butun $evkim kirildi zaten, zorla yazdim yaziyi.

* Adsiz istedigimden degil, formspringte soru soruluyor. orada blog yorum yapilmiyor diye buraya yönlendirdim.

Urfa Tutkunu dedi ki...

Sevgili Ella, bu blog kapanma işi hepimizi üzdü. Bu yasakçı zihniyet ne zaman bitecek merak ediyorum. Sanırım hiç bir zaman...
Topuklu ayakkabının senin anlattığın olaydan dolayı çıktığı söylenir=) Her yer pislik olduğu için insanlar yürürken ayaklarımıza pislik bulaşmasın diye topuklu giyerlermiş. Üstüne üstlük başlarına da tas takarlarmış. Bildiğimiz çorba tası =) Camdan bir döken olursa kafamıza inmesin diye.
Bu arada enk evlendi demek =) Bir ömür boyu mutlu huzurlu ve hayırlı bir hayat dilerim ona ve eşine. Darısı başına olsun eğer istiyorsan inş.

éLLa Çiça dedi ki...

* Urfa Tutkunu, aaa cok ilginc ben bunlari bilmiyordum, sayende ögrenmis oldum tesekkur ederim.. Evet enk gecen yaz agustosta evlendi..http://kanatlariminrotasi.blogspot.com/2010/08/blogir-alemnden-biri-daha-bekarlga-veda.html iste burda bahsetmistim. amin insallah Allah mutluluklarini bozmasin.

Urfa Tutkunu dedi ki...

Ben o tarihte izleyicin olmadığım için bu postu görmemiştim. Umarım tez zamanda kavuşurlar hayırlısıyla. Link için sağol, şimdi bakıyorum inş.

Korhan Korman dedi ki...

Stockholm e sen bu resimleri koymadan önce de aşıktım şimdi iyice içim gidiyor. Çok güzel memleket ya..

Bu arada boğazından bi'şe geçmeyen taze gelinin bi tabağı yemediği kalmış bir de geçse demek ki "şefin tabağı" isteyip komple şefi yiycek :))

Sonyaprak dedi ki...

Selamlar,

Yazabilenler şükretmeli durumun düşürenlere ne söylesek az

Barbygirl_here dedi ki...

Yurtdisinda olanlarin tuzu kuru olur mu hic, onlar yazsa da kim okuyacak? Insallah cabucak cozulur bu sorun da, eskisi gibi mutlu mesut yazmaya devam ederiz :)

Fotolar cok hos, bilgilerse enteresan :) Hic bilmiyordum hihi ^_^

Burada da (UK) Turklerin yasadigi evler digerlerinden pek temiz ^_^ Her yabanci bunu soyluyor hep ^_^

éLLa Çiça dedi ki...

* Urfa tutkunu , simdi anladim :) amin amin. rica ederim.

* Korhan ahahaha kopardin yine beni :))) sen de olmasan kimse guldurmuyor valla. Ben yedim ya onun tabagindakileri, saf saf bakiyordu tirtikladim bir guzel.. o habire tabagi desmekle mesguldu, kafasi nerdeyse artik :D

* Son yaprak a.selam. evetsukurler olsun ki o veya bu sekilde girebiliyor yine arkadaslar.

* Fer Feza evet, turklerin evlerini ziyaret ettikleri zaman hem evlerin temizligi hem de yapilan hizmet hörmet karsisinda agizlari bir karis acikta kaliyor.. Ama görene dek önyargilari devam ediyor hepsinin.

julia dedi ki...

çok güzel yazmışsın.orada ne güzel böyle aptalca şeyler olmuyor.

Adsız dedi ki...

ahh ahh kankam nolcak su havvanin hali ,gözu kör olmayasica yalan sIka sIka bi hal oldu :)
genclik artik dizilerdende bi haber.kimin evinde ,kim sevisiyor oyununu oynuyor :S gemiyi yaslilardan önce terketmeye hazir kulturunden ve gecmisinden bi haber kic acmayi modernlik sayip, uca uca gidiyorlar bilinmezlige..
halimiz harap oyuzden gunes dogdugu icin mutlu olalim sadece..

Adsız dedi ki...

iyi ki enkin bogazından bişey geçmemiş bide gecse ne olurmuş,tabakları silmiş süpürmüş yaaaawww :)))))))))))))))) loliş

Judy Abbott dedi ki...

bence digiturk paravan oldu, tayyip'in derdi bloggerlar ile.

fotoğrafları çok sevdim, nihayet metrelerce kardan kurtulmanıza da sevindim. sen söyledikçe ben üşüyordum valla canım.

TideMonteiro Blogger dedi ki...

Élla,

God natt!
Magnificent din blogg!
Jag ska besöka Sverige genom det!
Grattis!

Kramar,

Aristides Monteiro
http://aristides-monteiro.blogspot.com

éLLa Çiça dedi ki...

* e.n.k aynen öyle sister.

* adsiz loliss :)) aslinda ben yedim onunkini de.

* Judy Abbot ben de öyle dusunuyorum, digiturk bahane oldu.
Fotograflari begenmene sevindim, yalniz önumuzdeki gunler kar yine geliyormus,. sevincimiz cok uzun surmeyecek maalesef.

* aristo tack så mycket..
Har du varit i Sverige förut? Du pratar väldigt bra svenska.

Du är välkommen..