18 Mart 2011 Cuma

Ne oldum degil ne olacagim da degil, ben ne yapiyorum demeli insan




"Bu hep boyle mi devam edecek? " . sorusunu kendinize ne kadar cok soruyorsaniz o kadar cok Allah belanizi vermis demektir.. Günde bir milyon kere bu soruyu kendime sorup cevabini bulamadigimi dusunurseniz ruhumdaki derin boslugun marriannes cukurundan daha derin oldugunu saptayabilmeniz hicte zor degil..



Savaslar, krizler, afetler ve de soguklar. $öyle $ensakrak yaziyim ortamin havasini dagitayim dedim ama yok,ilham perim bile israrla bunalimda..
Dünya hali, ev hali, is hali derken bir de baktik ki ictigimiz caydan sarhos olmusuz, dinledigimiz caz müzikse Müslüm baba etkisi yapip kederlendirmis bizi. Hatta bir ara e.n.k'le kahve ve cayimizi serefe tokusturup, hic alakasi olmayan bir sarkida zilgit cekerken bulduk kendimizi :) Sanirsin ki cafede degil de meyhanedeyiz.. Zaten biz ne zaman bir araya gelsek derin mevzulara dalar, isin icinden cikamayiz.Ha ama arada bir sacmalayip gülme krizlerine girdigimizde oluyor tabi..


Aslina bakarsaniz devletin basina e.n.k ve beni getirseler bir yil icinde ulkeyi dunyanin bir numarali ulkelerinden biri haline getirmezsek serefsizim.. O kadar da iddialiyim evet.!



Insan hayati o kadar ucuzlasti ki, Azraile özenip bu isi meslek edinenlerin sayisi giderek artiyor.. Gun gelecek kendi cellatlari olacaklar ama ne fayda.. Bir yerlerde ölumun soguk yüzü cayir cayir yakarken insanlari, benim icim daha da usuyor... Ü-$ü-yo-rum! Hal böyleyken bizim hayatimizdan sikayet etmemiz ne haddimize! $ükürse $ükür, yetinmekse Allah'ina kadar..!



Radyonun fisini cekersiniz ve müzik biter hani.. Ölüm de bunun gibi bir sey iste. Fi$in cekilir hayat biter.. Bu kadar basit olmamaliydi diyor insan, ama oluyor.. Madem 2 dk sonra yasayacagimin garantisi yok her animi degerlendiririm diye dusundum ve butun bosluklari dolduruyorum.. Lakin eskisi kadar keyif vermiyor bazi seyler..



Her dönemin kendine has kokusu, havasi vardir ya hani.. Burnuma gelen keceli kalem kokusuyla 10 - 11 yaslarima döndum az önce.
Bizim zamanimizda internet yoktu mesela.. Bestas vardi, cincan vardi,celik comak vardi. Dostluklar "follow" ile "like" ile olusmuyordu.. "herild yani, hey maykil versene borc, olmaz maykil yandan kaykil" populerdi laflardi bizim zamanimizda. Oha falan olan nesilden degildik yani.. Anket ve hatira defterlerimize "sepet sepet yumurta sakin beni unutma" yazardik olur biterdi. Izleyici sayisi artsin diye suslu laflar edip, kasmak yoktu. Her sekilde makbule gecerdi ictenligin.. Ama Sezen Aksu'nun da dedigin gibi "eskidendi, cok eskiden"..

Bu arada meteoroloji kar soldan soldan gelecek diyor.. Bana yine geldiler dostlar, bana yine geldiler. Ani ani gidiyorlar..

6 yorum:

Yasemin dedi ki...

Benim de o donemdeki favorilerim, ayni kelimeyi ayni anda soylemissek, cips kola 63 demekti tabi ne demekse artik:)Veya yesili tuttum kurallar benden:) Cocuksu saflikta her sey daha masumdu eskiden...Gercekten eskiden:(

stickman dedi ki...

ya doğru diyosun tabi, kimin ne zaman öleceği belli olmaz ve bırak 2 dakikayı, 15 saniye sonrasına çıkacağımızın bile bi garantisi yok tabi ama bana sanki ben en az bi 7 yıl daha kesinlikle ölmem gibime geliyor. öyle hissediyorum. 7 yıldan sonrasını bilemem tabi. mesela sana bakınca da bence en az bi 12-13 yıl sen de ölmezsin. ne bileyim öyle hissediyorum. genç olduğumuz için mi böyle düşünüyorsun dersen. yooo hayır derim. genç olduğumuz için değil. mesela bizlerle aynı yaşlarda ve sağlığı filan da gayet yerinde olan bazı insanlar için, yaşasa yaşasa 2, 2 buçuk yıl anca yaşar dediğim de oluyor. öyle işte garip bi his. bu arada giyim tarzını daima çok beğendiğimi söylemek isterim ve söyledim de zaten şimdi. ama o püsküllü çanta nedir? o çantalardan en son 90'ların ortalarında ablalarımızın, teyzelerimizin kollarında gördüm gibi hatırlıyorum. bence keçeli kalem kokusunun dışında 10-11 yaşlarına dönmende o çantanın da etkisi olmuş olabilir :p (evet bi tek o püsküllere taktım)

Adsız dedi ki...

gunesi gördum aga ona bakiyorum :))

Urfa Tutkunu dedi ki...

Aman Ella dikkat et kendine. Gelmesinler soldan soldan =)
Mevsim geçişinden midir nedir bu günlerde kimi okusam hep aynı durumda genelde.

éLLa Çiça dedi ki...

* Kiyaya vuranlar bak ben o dediklerini bilmiyordum. ayni kelimeleri ayni anda söyledigimiz zaman bir birimizin sacini ilk ceken kazanmis gibi bir sey olurdu :) daha neler neler ya. genis capli bir sekilde yer vermek lazim aslinda cocuklugumuzun populer sözlerine.

* stickman orasini Allah bilir ama insallah dedigin gibi olur :) erken ölmeyi kim ister ki.
Bu arada modadan anlamam ben ya, anlasam moda blogu acardim :D ama yine de elestirilere acigim :)

* e.n.k sevindirik oldun demi görunce.

*Urfa Tutkunu, valla iki gundur inanamiyorum hava sicaklari arti derecelere yukseldi. mutluyum yani :) ama mevsim degisikligi fena etki yapti, halsizim, bir de alerjim cikmaya basladi.

MorBaykus dedi ki...

"Bu hep boyle mi devam edecek? " .. cümlesiyle başlayan paragrafı okurken mest oldum. Çok sevdim... o saç çekmeler, hey corçlar... nasıl bir dönemmiş ki ayrı ayrı yetişmiş insanlar olarak hepimizn aklında aynı şeyler kalmış, aynı şeyleri yapmışız.
Sevgiyle..
Ebru